|


Zawartość: Masa netto - 454g
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 70 kcal | |
Kalorie z tłuszczu | 50 kcal | |
Tłuszcz | 5 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 3.5 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1.5 g | 8% |
Węglowodany | 1 g | 1% |
Błonnik pokarmowy | g | |
w tym cukry | g | |
Białko | g | |
Kwasy tłuszczowe trans | g | |
Cholesterol | mg | |
Sód | mg | |
Fosfor | 30% |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Granulki lecytyny sojowej nie-GMO. Nie zawiera alergenów: drożdży, pszenicy, kukurydzy, mleka, jaj, ryb, skorupiaków ani składników orzechów drzewnych. Wyprodukowano w obiekcie GMP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny.
Zalecana porcja dzienna: 1,5 łyżki stołowej (10g). Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 1,5 łyżki dziennie, najlepiej z posiłkami. Wymieszaj z sokiem lub shakiem, lub posyp jedzenie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. W tym produkcie może wystąpić naturalna zmiana koloru.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Suplement marki NOW Foods zawiera fasfatydylocholinę oraz lecytynę sojową pozyskiwaną z niemodyfikowanej genetycznie soi. Nazwy lecytyna używa się na określenie całej grupy organicznych związków chemicznych, które zaliczane są do fosfolipidów.
W skład produktu wchodzą:
- Lecytyna sojowa – lecytyna znajduje się w każdej komórce ciała – to składnik błon komórkowych. Lecytynę sojową stosuje się jako dodatek do żywności. Pozyskiwana jest z ziaren soi.
- Fosfatydylocholina – cholina jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Wchodzi w skład wybranych fosfolipidów, dlatego początkowo naukowcy zaliczali ją do witamin z grupy B, nazywając witaminą B4. Dziś wiadomo, że można ją uznać jedynie za witaminopodobną. Najczęściej występuje w postaci zwanej fosfatydylocholiną. Substancja ta przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny oraz lipidów. Wpływa również na odpowiednią pracę wątroby.
Forma: Proszek |
Specyfika Produktu: Bez GMO, Bez glutenu, Bez nabiału, Wegański |
Mój cel: Skupienie, pamięć, koncentracja |