Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 3046 kJ / 732 kcal | |
Tłuszcz | 5.4 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2.8 g | |
Węglowodany | 142 g | |
w tym cukry | 6.2 g | |
Błonnik | 13.4 g | |
Białko | 16.2 g | |
Sól | 1 g |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: mąka ryżowa, mąka z tapioki, mąka z cieciorki, mąka kokosowa, mąka łubinowa, substancja słodząca: maltitol, mąka lniana, łuska babki jajowatej, aromat waniliowy, różowa sól himalajska. Może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu.
Sposób spożycia: 1. Przygotuj: 280 ml napoju roślinnego lub mleka, 240 ml wrzątku, 24 g oleju kokosowego i 2 jajka (pomiń, jeśli jeśli jesteś weganem). 2. Umieść w misce napój roślinny / mleko, 240 ml wrzątku i 24 g oleju kokosowego, opcjonalnie jajka i miksuj stopniowo, dodając mieszankę mąk. 3. Miksuj do uzyskania jednolitej, gładkiej masy, a następnie odstaw na ok. 8-10 minut, aby zgęstniała i odpowietrzyła się. 4. Natłuść patelnię niewielką ilością oleju kokosowego (pamiętaj o brzegach) i rozgrzej na ½ mocy palnika. Nadmiar tłuszczu usuń, patelnia powinna się tylko lekko świecić. 5. Zamieszaj dokładnie ciasto (od dna), zaczerpnij ok. 3/4 chochelki i wylej na rozgrzaną patelnię. Ciasto rozprowadź cienką warstwą, używając spodniej części chochelki lub obracając patelnią. 6. Smaż do lekkiego zarumienienia, przez ok. 2 minuty z jednej strony i ok 1,5 minuty z drugiej. 7. Przed smażeniem każdego, kolejnego naleśnika przemieszaj ciasto i w razie potrzeby natłuść patelnię. 8. Układaj usmażone naleśniki jeden na drugim i przykryj, aby nie wysychały.
Sposób przechowywania: Przechowywać szczelnie zamknięte, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od wilgoci.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Poland
Ean: 5903018057859 |
Forma: Proszek |
Specyfika Produktu: Wegański, Wegetariański |
Mój cel: Zdrowe odżywianie |