Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Mieszanka bakterii probiotycznej 20 miliardów CFU ((Bifidobacterium lactis (HN019),, Lactobacillus rhamnosus (HN001), Lactobacillus acidophilus (La-14),)) |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Mieszanka bakterii probiotycznej 20 miliardów CFU (Bifidobacterium lactis (HN019),, Lactobacillus rhamnosus (HN001), Lactobacillus acidophilus (La-14),), Proszek celulozowy, otoczka kapsułki: celuloza; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (źródło roślinne), dwutlenek krzemu. Nie zawiera alergenów: pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, ryb, skorupiaków lub orzechów. Produkowany w zakładzie GMP przetwarzającym inne składniki zawierające te alergeny.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Bierz 1 kapsułkę dziennie.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Zachowaj ostrożność przy stosowaniu tego produktu jeśli zażywasz leki przeciwzapalne lub cierpisz na zaburzenia układu odpornościowego.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Suplement marki NOW Foods stymuluje namnażanie się bakterii, mających pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową, wspomaga pracę układu pokarmowego i odpornościowego.
W skład produktu wchodzą:
- Probiotyki (gr. pro bios – dla życia) są to przyjmowane doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne lub drożdży. Te zawarte w suplemencie: Bifidus rhamnosus - wspomaga zwalczanie chorobotwórczych bakterii. Bifidus lactis – szczep bakterii probiotycznych odpowiadający za produkcję kwasu mlekowego. Naturalnie występuje w końcowej części jelita krętego i grubego. Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego używane do produkcji przetworów mlecznych, np. jogurtów czy kefirów. Probiotyk ten przekształca laktozę w kwas mlekowy w procesie fermentacji.
Ean: 733739029065 |
Forma: Vkaps |
Specyfika Produktu: Bez glutenu, Bez jajek, Bez nabiału, Bez soi, Wegański, Wegetariański |
Mój cel: Odporność, Samopoczucie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |