Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Mieszanka bakterii (10.2 x 10^ ((B. longum BB536, L. casei R0215, L. rhamnosus R0011, L. acidophilus LA-14, L. plantarum R1012, B. lactis Bl-04)) | 90 mg | |
Fruktooligosacharydy (Inulin-FOS) | 630 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Fruktooligosacharydy (Inulin-FOS), Mieszanka bakterii (10.2 x 10^ (B. longum BB536, L. casei R0215, L. rhamnosus R0011, L. acidophilus LA-14, L. plantarum R1012, B. lactis Bl-04), otoczka kapsułki (substancja wypełniająca: hydroksypropylometyloceluloza; woda); skrobia z tapioki, maltodekstryna; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; stabilizator: fosforany wapnia. Zawiera: soję.
Zalecana porcja dzienna: 3 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 1 kapsułkę w trakcie lub krótko po posiłku, do 3 razy dziennie.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w lodówce.
Przeciwwskazania: Produkt nie jest zalecany dla kobiet planujących ciążę, kobiet w ciąży, karmiących piersią oraz osób poniżej 18 lat.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Kompleks Jarro-Dophilus + FOS stymuluje namnażanie się bakterii, mających pozytywny wpływ na mikroflorę jelitową, wspomaga pracę układu pokarmowego i odpornościowego.
W skład produktu wchodzą:
- Probiotyki (gr. pro bios – dla życia) są to przyjmowane doustnie wyselekcjonowane kultury bakteryjne lub drożdży. Te zawarte w suplemencie to m.in.: Bifidus longum – jedna z 32 bakterii należąca do rodzaju biflidobacterium. Wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, umożliwiając właściwe wchłanianie w układzie pokarmowym. Bifidus lactis – szczep bakterii probiotycznych odpowiadający za produkcję kwasu mlekowego. Naturalnie występuje w końcowej części jelita krętego i grubego. Lactobacillus acidophilus – pałeczki kwasu mlekowego używane do produkcji przetworów mlecznych, np. jogurtów czy kefirów. Probiotyk ten przekształca laktozę w kwas mlekowy w procesie fermentacji.
- Prebiotyki - stymulują namnażanie się bakterii, mających pozytywny wpływ na organizm człowieka. Hamują zaś rozwój patogennej mikroflory jelitowej. W suplemencie to Fruktooligosacharydy (FOS) poprawiają trawienie i zmniejszają ilość toksyn w organizmie.
Ean: 790011030010 |
Forma: Kapsułki |
Specyfika Produktu: Bez glutenu, Bez jajek, Bez nabiału |
Mój cel: Odporność, Samopoczucie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |