![]() |
Używamy plików cookies do prawidłowego działania sklepu, personalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w sklepie. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Wyrażasz zgodę? Dowiedz się więcej. |
|
NOW Foods - Omega 3-6-9, 1000mg, 250 kapsułek miękkich
Kwasy tłuszczone omega-3, omega-6 i omega-9 należą do tak zwanych dobrych tłuszczów nienasyconych. Prekursorem kwasu omega-3 jest kwas alfa-linolenowy, omega-6 – linolowy, zaś omega-9 – oleinowy. Są one niezbędne w zbilansowanej diecie, ponieważ...
Wysyłka w 24 godziny Produkt dostępny
Produkt gotowy do wysyłki. Zamawiając produkty oznaczone w ten sposób możesz spodziewać się wysyłki w ciągu 24 godzin od zamówienia.
W magazynie
Kwasy tłuszczone omega-3, omega-6 i omega-9 należą do tak zwanych dobrych tłuszczów nienasyconych. Prekursorem kwasu omega-3 jest kwas alfa-linolenowy, omega-6 – linolowy, zaś omega-9 – oleinowy. Są one niezbędne w zbilansowanej diecie, ponieważ dwóch z nich organizm człowieka nie potrafi samodzielnie wytworzyć.
W skład produktu wchodzą:
- Olej lniany – organiczny, tłoczony na zimno, pozyskiwany z lnu uznawanego za roślinę oleistą zawierającą przy tym bardzo dużo białka, enzymów, a także glikozydy kwasów olejowego, linolowego i stearynowego. To naturalne źródło kwasów omega-3 oraz witamin A, B i E.
- Olej z wiesiołka – tłoczony na zimno, pozyskiwany z wiesiołka zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6. Olej ten polecany jest kobietom, które mają problemy z napięciem przedmiesiączkowym, a także osobom cierpiącym na częste bóle głowy. Wiesiołek stosuje się również do wygładzania cery i wzmacniania płytki paznokci. Dodatnio wpływa na zdrowie serca oraz na pracę układu immunologicznego.
- Olej rzepakowy – tłoczony na zimno, pozyskiwany z roślin niemodyfikowanych genetycznie. W Polsce uznawany za jeden z najpopularniejszych olejów. To bogate źródło steroli roślinnych, kwasu oleinowego oraz omega-3.
- Olej z pestek czarnej porzeczki – źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz kwasu gamma-linolenowego. Zawiera również witaminę E, flawonoidy, karotenoidy i fitosterole.
- Olej z pestek winogron – bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, cynk, witaminy z grupy B, witaminę A, C, D, E oraz beta-karoten. Ma wysoką zawartość przeciwutleniaczy.
