Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Saccharomyces boulardii (szczep S. cerevisiae) (5 x 10^9 CFU) | 250 mg | |
Frakcja drożdży MOS (min. 35 % manno-oligosacharydów [MOS]) (S.cerevisiae) | 200 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Saccharomyces boulardii (szczep S. cerevisiae) (5 x 10^9 CFU), Frakcja drożdży MOS (min. 35 % manno-oligosacharydów [MOS]) (S.cerevisiae), skrobia z tapioki, otoczka kapsułki (substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, woda); substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Dorośli: przyjmuj 1 kapsułkę dziennie popijając wodą, z posiłkiem lub na pusty żołądek.
Sposób przechowywania: Produkt nie wymaga chłodzenia i może być przechowywany w temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu. Unikaj przechowywania w temperaturze powyżej 25°C. Chłodzenie wydłuża okres przydatności do spożycia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Produkt nie jest zalecany dla kobiet w ciąży lub karmiących piersią, osób poniżej 18 roku życia oraz w przypadku chorób (układu odpornościowego).
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Jedna kapsułka kompleksu Jarrow Formulas to 5 miliardów kultur drożdży Saccharomyces boulardii oraz 200 mg bio-MOS. Suplement ten wspiera zdrowie układu pokarmowego.
W skład produktu wchodzą:
- Probiotyki - wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży które wspierają prawidłową pracę jelit i zdrowy system odpornościowy. Te zawarte w produkcie - Saccharomyces boulardii - są odporne na większość antybiotyków i leków przeciwgrzybiczych. Stosuje się je m. in. w celu zapobiegania biegunkom.
- Bio-MOS – wspiera rozwój dobrych bakterii w układzie pokarmowym. Substancja ta produkowana jest przez szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae. Wpływa na funkcjonowanie układu trawiennego.
Ean: 790011030294 |
Forma: Vkaps |
Mój cel: Trawienie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |