Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Kwasy Omega-3 (Kwasy Omega-3) | 565 mg | |
Kwas eikozapentaenowy (EPA) | 270 mg | |
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 180 mg | |
Inne kwasy omega-3 | 115 mg | |
Kwasy omega-6 | 240 mg | |
Kwas gamma-linolenowy (GLA) | 70 mg | |
Kwasy omega-9 | 225 mg | |
Kwas oleinowy (omega-9) | 180 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Kwasy Omega-3, Kwas eikozapentaenowy (EPA), Kwas dokozaheksaenowy (DHA), Kwas gamma-linolenowy (GLA), Oczyszczony olej z ryb głębinowych (z anchois i sardynek), kapsułka żelowa (żelatyna, woda, gliceryna, naturalny aromat cytrynowy), olej z nasion ogórecznika lekarskiego (borago officinalis), naturalny aromat cytrynowy, przeciwutleniacz: d-alfa-tokoferol; naturalna substancja konserwująca: ekstrakt z rozmarynu.
Zalecana porcja dzienna: 2 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 2 kapsułki dziennie, z jedzeniem.
Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła słonecznego. Najlepiej stosować w ciągu 3 miesięcy od otwarcia. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przyjmować, jeśli plomba zabezpieczająca przed otwarciem jest uszkodzona lub jej brakuje.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Kwasy tłuszczowe omega-3, omega-6 i omega-9 należą do tak zwanych dobrych tłuszczów nienasyconych. Prekursorem kwasu omega-3 jest kwas alfa-linolenowy, omega-6 – linolowy, zaś omega-9 – oleinowy. Są one niezbędne w zbilansowanej diecie, ponieważ dwóch z nich organizm człowieka nie potrafi samodzielnie wytworzyć.
W skład produktu wchodzą:
- Rybny olej - z ryb głębinowych (anchois i sardynki). Dzięki destylacji pozbawiony jest pestycydów, polichlorowanych bifenyli oraz metali ciężkich. Omega-3 to m.in.: DHA, czyli kwas dokozaheksaenowy oraz EPA, czyli kwas eikozapentaenowy (jest on substratem do wytwarzania DHA). Oba kwasy występują w tłustych rybach, m.in. makreli, sardeli, łososiu, dorszu. Ponadto w glonach i wodorostach. Jest również źródłem kwasów omega-9 w postaci kwasu OA oleinowego.
- Olej z ogórecznika lekarskiego – źródło kwasów tłuszczowych omega-6 - w postaci kwasu GLA (gamma-linolenowy), witamin, garbników, flawonoidów, minerałów oraz saponin.
Dzięki naturalnemu cytrynowemu smakowi produkt nie posiada charakterystycznego rybiego zapachu, ani nieprzyjemnego gorzkiego posmaku. Dodatkową zaletą są tylko naturalne przeciwutleniacze - D-alfa-tokoferol, ekstrakt z liści rozmarynu.
Ean: 768990027703 |
Forma: Kapsułki miękkie |
Specyfika Produktu: Bez GMO |
Mój cel: Odporność, Samopoczucie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |