![]() | Używamy plików cookies do prawidłowego działania sklepu, personalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w sklepie. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Wyrażasz zgodę? Dowiedz się więcej. |


NOW Foods - EVE Multiwitaminy dla Kobiet, 120 vkaps SUPLEMENT DIETY
Zawartość: 120 kapsułek wegetariańskich
Zawartość: 120 kapsułek wegetariańskich
Produkt zawiera | W dziennej porcji (2 kapsułki) | %RWS* |
---|---|---|
Witamina A (beta-karoten) | 1500 µg | 187.5% |
Witamina D (ergokalcyferol) | 12.5 µg | 250% |
Witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu) | 67 mg | 558.34% |
Witamina K (menachinon, fitomenadion) | 40 µg | 53.34% |
Witamina C (z L-askorbinianu wapnia i 6-palmitynianu L-askorbylu) | 150 mg | 187.5% |
Tiamina (witamina B1) (chlorowodorek tiaminy) | 12.5 mg | 1136.37% |
Ryboflawina (witamina B2) | 12.5 mg | 892.86% |
Niacyna (Witamina B3) (amid kwasu nikotynowego, heksanikotynian inozytolu) | 15 mg | 93.75% |
Witamina B-6 (chlorowodorek pirydoksyny i pirydoksalo-5-fosforan (P-5-P) | 12.5 mg | 892.86% |
Foliany (400 µg kwasu foliowego) | 680 µg | 340% |
Witamina B12 (metylokobalamina) | 100 µg | 4000% |
Biotyna | 150 µg | 300% |
Kwas pantotenowy (witamina B5) (D-pantotenian wapnia) | 25 mg | 416.67% |
Wapń (węglan wapnia (Aquamin) i L-askorbinian wapnia) | 125 mg | 15.63% |
Cynk (diglicynian cynku) | 7.5 mg | 75% |
Miedź (diglicynian miedzi) | 0.5 mg | 50% |
Selen (L-selenometionina) | 100 µg | 181.82% |
Chrom (pikolinian chromu) | 60 µg | 150% |
Molibden (molibdenian (VI) sodu) | 37.5 µg | 75% |
Jod (jodek potasu) | 75 µg | 50% |
Mangan (diglicynian manganu) | 1 mg | 50% |
Cholina (dwuwinian choliny) | 12.5 mg | 2.5% |
Owoc żurawiny (Vaccinium macrocarpon) | 50 mg | |
Ekstrakt z granatu (owoc) (Punica granatum) | 25 mg | |
Jagody acai (Euterpe oleracea) (skórka owoców i miąższ) | 25 mg | |
Ekstrakt z mangostanu właściwego (skórka owoców) (Garcinia mangostana) | 25 mg | |
Koenzym Q10 | 15 mg | |
Kwas alfa-liponowy | 15 mg | |
Inozytol | 12.5 mg | |
Organiczny aloes (liść) (koncentrat) | 12.5 mg | |
Likopen (z ekstraktu z pomidora) (Solanum lycopersicum) | 250 µg | |
Luteina (z wyciągu z kwiatów nagietka) (Tagetes erecta) (FloraGLO) | 250 µg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Otoczka kapsułki (substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza), emulgator: celuloza mikrokrystaliczna, żel celulozowy; nośnik: kwasy tłuszczowe (źródło roślinne); substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Witamina E pochodzi z soi bez GMO. Może zawierać: pszenicę, gluten, mleko, jaja, ryby, skorupiaki lub orzechy.
Zalecana porcja dzienna: 2 kapsułki. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 2 kapsułki z jedzeniem.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Nie stosować u osób mających predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol).
Uwagi: Tylko dla dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako zamiennik (substytut) zróżnicowanej diety. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badań z lekarzem lub farmaceutą. Produkt przeznaczony dla zdrowej populacji osób dorosłych do 75 roku życia. Zachowaj ostrożność, chcąc stosować ten produkt, jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Kompleks witamin, minerałów i ekstraktów z owoców przeznaczony dla kobiet. Suplement zawiera między innymi witaminy A, C, D, E, K, witaminy z grupy B, wapń, magnez, cynk, selen, chrom, żurawinę, owoce acai oraz aloes.
W skład produktu wchodzą między innymi:
- Witamina D – witamina słońca występuje naturalnie w rybach, żółtkach jaj, a czasami jest dodawana również do margaryny czy płatków śniadaniowych. W organizmie człowieka przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu wapnia we krwi oraz jego odpowiedniego wchłaniania, dlatego wspomaga zdrowie kości i zębów. Jest niezbędna do funkcjonowania mięśni, odgrywa znaczącą rolę w procesach związanych z podziałem komórkowym, a także wpływa na pracę układu odpornościowego.
- Witamina K – w ciele człowieka witamina K wpływa między innymi na prawidłowe krzepnięcie krwi, a razem z witaminą D wspiera zdrowie kości. Naturalnie witamina ta występuje między innymi w zielonych warzywach takich jak brokuły, szpinak, ogórki, sałata, kapusta, sfermentowanej soi, jajkach, ziemniakach, rzepie oraz selerze.
- Witamina B1 – tiamina należy do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Jest niezbędna do prawidłowej pracy ludzkiego organizmu – przyczynia się do funkcjonowania serca i układu nerwowego. Wpływa na odpowiedni metabolizm energetyczny oraz właściwe funkcje psychologiczne. Działa synergistycznie z tyroksyną i insuliną.
- Kwas foliowy – kwas foliowy to popularna nazwa używana na określenie witaminy B9. Witamina B9 jest bardzo ważna dla rozwoju płodu. Dodatkowo kwas foliowy wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, pobudza tworzenie się nowych krwinek czerwonych i chroni organizm przed niektórymi nowotworami.
- Wapń – makrominerał wchodzący w skład kości, a także niektórych rodzajów ścian komórkowych. U człowieka stanowi 1,4 do 1,66% masy całego ciała. Jest niezbędny do normalnego funkcjonowania enzymów trawiennych, prawidłowej neurotransmisji oraz odpowiedniego metabolizmu energetycznego. Minerał ten odgrywa bardzo ważną rolę w procesie podziału i specjalizacji komórek.
- Cynk – to jeden z 24 mikroelementów. Minerał ten zaangażowany jest między innymi we wspomaganie pracy układu odpornościowego.
- Potas – znajduje się niemal w całym ciele człowieka. Jest niezbędny do przekazywania impulsów elektrycznych z komórki do komórki – potencjał czynnościowy oraz odpowiada za utrzymanie prawidłowego napięcia elektrycznego na błonach komórkowych – potencjał spoczynkowy. Ponadto pomaga utrzymać napięcie mięśni i prawidłowe ciśnienie krwi, a także bierze udział w syntezie aminokwasów.
- Aloes – od ponad 5 tysięcy lat stosuje się go zewnętrznie i wewnętrznie – jako środek o właściwościach lekko oczyszczających, substancję zawierającą ponad 200 witamin i minerałów, a także przeciwutleniacze oraz działającą pomocnie na trawienie. Aloes wykorzystywano między innymi w medycynie ajurwedyjskiej czy w południowoafrykańskiej.
Kapsułki należy przyjmować podczas posiłku.
Forma: Vkaps |
Specyfika Produktu: Bez GMO, Bez glutenu, Bez jajek |
Mój cel: Samopoczucie |