CLA
CLA (ang. conjugated linoleic acid), czyli sprzężony kwas linolenowy, to grupa co najmniej 28 pozycyjnych i geometrycznych izomerów kwasu linolowego. Jest organicznym związkiem chemicznym. Nie jest produkowany przez ciało, musi być dostarczany wraz z pożywieniem.
Jest to kwas tłuszczowy pochodzenia zwierzęcego. Występuje w produktach odzwierzęcych, w mięsie i mleku zwierząt przeżuwających. Znajdziemy ją także w pełnotłustych przetworach mlecznych. Źródłem CLA są również niektóre gatunki pieczarek, np. pieczarka dwuzarodnikowa.
© Wszystkie zamieszczone treści chronione są prawami autorskimi. Majątkowe prawa autorskie do materiałów umieszczonych na stronach Sklepu shaman.pl przysługują wyłącznie Sprzedawcy tj. Joannie Śniegockiej prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Shaman Joanna Śniegocka, z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Długiej 23. Kopiowanie, rozpowszechnianie, dokonywanie opracowań, modyfikowanie, publikowanie lub utrwalanie (w jakiejkolwiek formie) zamieszczonych treści bez uprzedniej pisemnej zgody Sprzedawcy, stanowi naruszenie jego praw autorskich majątkowych.