Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Tiamina (z kultur S. cerevisiae) | 2.5 mg | 227% |
Ryboflawina (z kultur S. cerevisiae) | 5 mg | 357% |
Niacyna (amid kwasu nikotynowego z kultur S. cerevisiae) | 22.5 mg | 141% |
Witamina B6 (z kultur S. cerevisiae) | 5 mg | 357% |
Foliany (z kultur S. cerevisiae) DFE | 225 µg | 113% |
Witamina B12 (metylokobalamina z kultur S. cerevisiae) | 66.5 µg | 2660% |
Biotyna (z kultur S. cerevisiae) | 162.5 µg | 325% |
Kwas pantotenowy (z kultur S. cerevisiae) | 22.5 mg | 375% |
Kompleks 1 ((Organic Ginger (root), Seler (łodyga), Szpinak (liść), Zielona cebulka (bulwa), Truskawka (owoc), Pietruszka (liść), Jeżyna (owoc), Czerwona kapusta (liść), Organic Beet (root), Brukselka (liść), Ogórek (gurda), Marchewka (korzeń), Czosnek (główka), Pomidor (owoc), Szparagi (kwiat i łodyga), Malina (owoc), Wiśnia (owoc), Kalafior (kwiat i łodyga), Jabłko (owoc), Zielona papryka (owoc), Jarmuż (liść), Brokuł (łodyga i kwiat))) | 180 mg | |
Mieszanka 4 ((Bromelaina, Laktaza, Lipaza, Peptydaza, Aspergillopepsyna, Hemicelulaza, Celulaza, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Fitaza, Papaina, Proteaza, Pektynaza, Beta-glukanaza, Ksylanaza: 250 x 10^8 CFU)) | 30 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Kompleks 1 (Organic Ginger (root), Seler (łodyga), Szpinak (liść), Zielona cebulka (bulwa), Truskawka (owoc), Pietruszka (liść), Jeżyna (owoc), Czerwona kapusta (liść), Organic Beet (root), Brukselka (liść), Ogórek (gurda), Marchewka (korzeń), Czosnek (główka), Pomidor (owoc), Szparagi (kwiat i łodyga), Malina (owoc), Wiśnia (owoc), Kalafior (kwiat i łodyga), Jabłko (owoc), Zielona papryka (owoc), Jarmuż (liść), Brokuł (łodyga i kwiat)), Mieszanka 4 (Bromelaina, Laktaza, Lipaza, Peptydaza, Aspergillopepsyna, Hemicelulaza, Celulaza, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Fitaza, Papaina, Proteaza, Pektynaza, Beta-glukanaza, Ksylanaza), Niacyna (amid kwasu nikotynowego z kultur S. cerevisiae), Kwas pantotenowy (z kultur S. cerevisiae), Ryboflawina (z kultur S. cerevisiae), Witamina B6 (z kultur S. cerevisiae), Tiamina (z kultur S. cerevisiae), Foliany (z kultur S. cerevisiae) DFE, Biotyna (z kultur S. cerevisiae), Witamina B12 (metylokobalamina z kultur S. cerevisiae), otoczka kapsułki (substancja wypełniająca: celuloza); skrobia ziemniaczana. Może zawierać soję, orzeszki ziemne, orzechy i skorupiaki.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Dorośli: 1 kapsułka dziennie z posiłkiem lub bez. Kapsułki można otwierać, a zawartość dodawać do wody lub soku.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Tylko dla dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Suplement zawiera witaminy z grupy B wraz z surową mieszanką warzyw i owoców a także probiotyków i enzymów trawiennych. Wspomaga układ immunologiczny, procesy metaboliczne, a także kondycję skóry. Wspiera prawidłowe widzenie. RAW oznacza, że w procesie produkcji nie przekroczono temperatury 46,1 °C, pozwalając tym samym zachować więcej substancji odżywczych.
W skład produktu wchodzą:
- Tiamina - inaczej Witamina B1, jest silnie związana z wytwarzaniem glukozy w organizmie człowieka. Wpływa na odpowiedni metabolizm energetyczny oraz właściwe funkcje psychologiczne. Ryboflawina inaczej B2 jest niezbędna do prawidłowego działani niektórych enzymów, układu nerwowego i narządu wzroku. Jej niedobory prowadzą między innymi do problemów ze strony błon śluzowych.
- Niacyna - witamina B3 lub inaczej mówiąc witamina PP, to trzecia w kolejności odkryta przez naukowców witamina z grupy B. Bierze ona udział między innymi w przemianach metabolicznych.
- Witamina B6 - tworzona jest przez grupę 6 organicznych związków chemicznych. Odpowiada między innymi za dobre funkcjonowanie układu nerwowego, odpornościowego, metabolizm: energetyczny, białka, glikogenu i homocysteiny.
- Kwas foliowy - Witamina B9 jest bardzo ważna dla rozwoju płodu – jej odpowiednia ilość pozwala na prawidłowe wytworzenie się cewy nerwowej. Dodatkowo kwas foliowy wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, pobudza tworzenie się nowych krwinek czerwonych i chroni organizm przed niektórymi nowotworami.
- Witamina B12 - inaczej kobalamina, to organiczny związek chemiczny odgrywający ważną rolę w produkcji erytrocytów. Witamina B12 przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, tworzenia czerwonych krwinek, metabolizmu homocysteiny oraz energetycznego. Dodatkowo, odpowiedni poziom kobalaminy wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia.
- Biotyna - witamina B7 albo, inaczej mówiąc, witamina H. Najczęściej mówi się o biotynie jako o witaminie piękna ze względu na to, że – jak pokazują badania – jej odpowiedni poziom wpływa na wygląd włosów i skóry. Witamina B7 przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego i makroskładników, a także wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego. Niedobory biotyny objawiają się między innymi wypadaniem włosów oraz łamliwymi paznokciami.
- Kwas pantotenowy - czyli Witamina B5 przede wszystkim bierze udział w metabolizmie białek, cukrów oraz tłuszczów. Wpływa na układ nerwowy, zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, odpowiada za prawidłową sprawność umysłową, metabolizm energetyczny. Kwas pantotenowy przyczynia się także do syntezy i metabolizmu hormonów steroidowych, witaminy D oraz niektórych neuroprzekaźników.
- Surowa organiczna mieszanka owoców i warzyw - w skład której wchodzą: jabłko, korzeń buraka, łodygi i kwiaty brokuła, korzeń marchwi, liście szpinaku, truskawki, pomidory, wiśnia, jeżyna, zielona papryka, borówka, liście brukselki, korzeń imbiru, truskawka, czosnek, zielona cebulka, liście pietruszki, łodygi i liście kalafiora, liście czerwonej kapusty, liście jarmużu, ogórek zielony, łodyga selera, łodygi i kwiaty szparagów.
- Surowa mieszanka enzymów trawiennych i probiotyków - Enzymy trawienne suplementowane by wesprzeć /usprawnić proces trawienia. Suplement zawiera mieszankę enzymów takich jak: lipaza (odpowiedzialna za rozpad tłuszczów), proteaza (uczestniczy w procesie rozpadu białek), aspergillopepsyna (uczestniczy w rozkładzie glutenu), betaglukanaza (rozkłada betaglukany), celulaza (uczestniczy w procesie rozpadu błonnika), bromelaina (odpowiedzialna za trawienie białka), fitaza (rozkłada kwas fitynowy), laktaza (rozkłada laktozę), papaina (rozkłada białka), peptydaza (uczestniczy w procesie rozpadu białek), pektynaza (odpowiedzialna za rozkład pektyn), ksylanaza (odpowiedzialna za rozpad polisacharydów nieskrobiowych), hemicelulaza (rozkłada hemicelulozy).
- Probiotyki - to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży które wspierają prawidłową pracę jelit i zdrowy system odpornościowy. Te zawarte w suplemencie: Saccharomyces cerevisiae, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricus przyczyniają się do ochrony i regeneracji błony śluzowej jelita .
Sugerowane spożycie: dorośli 2 kapsułki dziennie, można ją otworzyć i dodać do surowego soku lub wody. Suplement może być przyjmowany z posiłkiem lub bez. Produkt bez konserwantów, środków wiążących i wypełniaczy.
Ean: 658010116503 |
Forma: Vkaps |
Specyfika Produktu: Bez GMO, Bez glutenu, Wegański, Wegetariański |
Mój cel: Samopoczucie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |