Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Tiamina (z kultur S. cerevisiae) | 2.5 mg | 227% |
Ryboflawina (z kultur S. cerevisiae) | 5 mg | 357% |
Niacyna (amid kwasu nikotynowego z kultur S. cerevisiae) | 22.5 mg | 141% |
Witamina B6 (z kultur S. cerevisiae) | 5 mg | 357% |
Foliany (z kultur S. cerevisiae) DFE | 225 µg | 112% |
Witamina B12 (metylokobalamina z kultur S. cerevisiae) | 66.5 µg | 2660% |
Biotyna (z kultur S. cerevisiae) | 162.5 µg | 325% |
Kwas pantotenowy (z kultur S. cerevisiae) | 22.5 mg | 375% |
Kompleks 1 ((Jabłko (owoc): 0, Burak (korzeń): 0, Brokuły (łodyga i kwiat): 0, Marchew (korzeń): 0, Szpinak (liść): 0, Pomidor (owoc): 0, Truskawka (owoc): 0, Wiśnia (owoc): 0, Jeżyna (owoc): 0, Papryka zielona (owoc): 0, Brukselka (liść): 0, Imbir (korzeń): 0, Czosnek (główka): 0, Zielona cebula (główka): 0, Malina (owoc): 0, Pietruszka (liść): 0, Kalafior (kwiat i łodyga): 0, Czerwona kapusta (liść): 0, Jarmuż (liść): 0, Ogórek (tykwa): 0, Seler (łodyga): 0, Szparagi (kwiat i łodyga): 0)) | 180 mg | |
Mieszanka 4 ((Lipaza: 0, Proteaza: 0, Aspergilopepsyna: 0, Beta-glukanaza: 0, Celulaza: 0, Bromelaina: 0, Fitaza: 0, Laktaza: 0, Papaina: 0, Peptydaza: 0, Pektynaza: 0, Hemicelulaza: 0, Ksylanaza: 0, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum: 250 x 10^8 CFU)) | 30 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Tiamina (z kultur S. cerevisiae), Ryboflawina (z kultur S. cerevisiae), Niacyna (amid kwasu nikotynowego z kultur S. cerevisiae), Witamina B6 (z kultur S. cerevisiae), Foliany (z kultur S. cerevisiae) DFE, Witamina B12 (metylokobalamina z kultur S. cerevisiae), Biotyna (z kultur S. cerevisiae), Kwas pantotenowy (z kultur S. cerevisiae), Kompleks 1 (Jabłko (owoc), Burak (korzeń), Brokuły (łodyga i kwiat), Marchew (korzeń), Szpinak (liść), Pomidor (owoc), Truskawka (owoc), Wiśnia (owoc), Jeżyna (owoc), Papryka zielona (owoc), Brukselka (liść), Imbir (korzeń), Czosnek (główka), Zielona cebula (główka), Malina (owoc), Pietruszka (liść), Kalafior (kwiat i łodyga), Czerwona kapusta (liść), Jarmuż (liść), Ogórek (tykwa), Seler (łodyga), Szparagi (kwiat i łodyga)), Mieszanka 4 (Lipaza, Proteaza, Aspergilopepsyna, Beta-glukanaza, Celulaza, Bromelaina, Fitaza, Laktaza, Papaina, Peptydaza, Pektynaza, Hemicelulaza, Ksylanaza, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum), otoczka kapsułki (substancja wypełniająca: celuloza); skrobia ziemniaczana. Może zawierać soję, orzeszki ziemne, orzechy i skorupiaki.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Dorośli: 1 kapsułka dziennie z posiłkiem lub bez. Kapsułki można otwierać, a zawartość dodawać do wody lub soku.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Tylko dla dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Suplement zawiera witaminy z grupy B wraz z surową mieszanką warzyw i owoców a także probiotyków i enzymów trawiennych. Wspomaga układ immunologiczny, procesy metaboliczne, a także kondycję skóry. Wspiera prawidłowe widzenie. RAW oznacza, że w procesie produkcji nie przekroczono temperatury 46,1 °C, pozwalając tym samym zachować więcej substancji odżywczych.
W skład produktu wchodzą:
- Tiamina - inaczej Witamina B1, jest silnie związana z wytwarzaniem glukozy w organizmie człowieka. Wpływa na odpowiedni metabolizm energetyczny oraz właściwe funkcje psychologiczne. Ryboflawina inaczej B2 jest niezbędna do prawidłowego działani niektórych enzymów, układu nerwowego i narządu wzroku. Jej niedobory prowadzą między innymi do problemów ze strony błon śluzowych.
- Niacyna - witamina B3 lub inaczej mówiąc witamina PP, to trzecia w kolejności odkryta przez naukowców witamina z grupy B. Bierze ona udział między innymi w przemianach metabolicznych.
- Witamina B6 - tworzona jest przez grupę 6 organicznych związków chemicznych. Odpowiada między innymi za dobre funkcjonowanie układu nerwowego, odpornościowego, metabolizm: energetyczny, białka, glikogenu i homocysteiny.
- Kwas foliowy - Witamina B9 jest bardzo ważna dla rozwoju płodu – jej odpowiednia ilość pozwala na prawidłowe wytworzenie się cewy nerwowej. Dodatkowo kwas foliowy wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, pobudza tworzenie się nowych krwinek czerwonych i chroni organizm przed niektórymi nowotworami.
- Witamina B12 - inaczej kobalamina, to organiczny związek chemiczny odgrywający ważną rolę w produkcji erytrocytów. Witamina B12 przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i nerwowego, tworzenia czerwonych krwinek, metabolizmu homocysteiny oraz energetycznego. Dodatkowo, odpowiedni poziom kobalaminy wpływa na zmniejszenie uczucia zmęczenia.
- Biotyna - witamina B7 albo, inaczej mówiąc, witamina H. Najczęściej mówi się o biotynie jako o witaminie piękna ze względu na to, że – jak pokazują badania – jej odpowiedni poziom wpływa na wygląd włosów i skóry. Witamina B7 przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego i makroskładników, a także wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego. Niedobory biotyny objawiają się między innymi wypadaniem włosów oraz łamliwymi paznokciami.
- Kwas pantotenowy - czyli Witamina B5 przede wszystkim bierze udział w metabolizmie białek, cukrów oraz tłuszczów. Wpływa na układ nerwowy, zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia, odpowiada za prawidłową sprawność umysłową, metabolizm energetyczny. Kwas pantotenowy przyczynia się także do syntezy i metabolizmu hormonów steroidowych, witaminy D oraz niektórych neuroprzekaźników.
- Surowa organiczna mieszanka owoców i warzyw - w skład której wchodzą: jabłko, korzeń buraka, łodygi i kwiaty brokuła, korzeń marchwi, liście szpinaku, truskawki, pomidory, wiśnia, jeżyna, zielona papryka, borówka, liście brukselki, korzeń imbiru, truskawka, czosnek, zielona cebulka, liście pietruszki, łodygi i liście kalafiora, liście czerwonej kapusty, liście jarmużu, ogórek zielony, łodyga selera, łodygi i kwiaty szparagów.
- Surowa mieszanka enzymów trawiennych i probiotyków - Enzymy trawienne suplementowane by wesprzeć /usprawnić proces trawienia. Suplement zawiera mieszankę enzymów takich jak: lipaza (odpowiedzialna za rozpad tłuszczów), proteaza (uczestniczy w procesie rozpadu białek), aspergillopepsyna (uczestniczy w rozkładzie glutenu), betaglukanaza (rozkłada betaglukany), celulaza (uczestniczy w procesie rozpadu błonnika), bromelaina (odpowiedzialna za trawienie białka), fitaza (rozkłada kwas fitynowy), laktaza (rozkłada laktozę), papaina (rozkłada białka), peptydaza (uczestniczy w procesie rozpadu białek), pektynaza (odpowiedzialna za rozkład pektyn), ksylanaza (odpowiedzialna za rozpad polisacharydów nieskrobiowych), hemicelulaza (rozkłada hemicelulozy).
- Probiotyki - to wyselekcjonowane kultury bakterii lub drożdży które wspierają prawidłową pracę jelit i zdrowy system odpornościowy. Te zawarte w suplemencie: Saccharomyces cerevisiae, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricus przyczyniają się do ochrony i regeneracji błony śluzowej jelita .
Sugerowane spożycie: dorośli 2 kapsułki dziennie, można ją otworzyć i dodać do surowego soku lub wody. Suplement może być przyjmowany z posiłkiem lub bez. Produkt bez konserwantów, środków wiążących i wypełniaczy.
Forma: Vkaps |
Specyfika Produktu: Bez GMO, Bez glutenu, Wegański, Wegetariański |
Mój cel: Samopoczucie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |