Lecytyna
Lecytyna znajduje się w każdej komórce ciała – to składnik błon komórkowych. Stosuje się ją jako dodatek do żywności, ale można ją również kupić w czystej postaci.
Nazwy lecytyna używa się na określenie całej grupy organicznych związków chemicznych, które zaliczane są do fosfolipidów.
Lecytyna najczęściej pozyskiwana jest z żółtek jaj – to z tego produktu została wyekstrahowana po raz pierwszy. Producenci często wykorzystują lecytynę jako dodatek do żywności, poza tym można ją kupić również jako czysty suplement.
© Wszystkie zamieszczone treści chronione są prawami autorskimi. Majątkowe prawa autorskie do materiałów umieszczonych na stronach Sklepu shaman.pl przysługują wyłącznie Sprzedawcy tj. Joannie Śniegockiej prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Shaman Joanna Śniegocka, z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Długiej 23. Kopiowanie, rozpowszechnianie, dokonywanie opracowań, modyfikowanie, publikowanie lub utrwalanie (w jakiejkolwiek formie) zamieszczonych treści bez uprzedniej pisemnej zgody Sprzedawcy, stanowi naruszenie jego praw autorskich majątkowych.