Kombucha
Kombucha jest to orzeźwiający napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej procesowi fermentacji za pomocą tzw. grzybka herbacianego, inaczej zwanego także japońskim.
Napój jest lekko słodki, kwaskowaty, orzeźwiający i musujący. Może mieć barwę od jasnoszarej do ciemnobrązowej. Zależną od rodzaju herbaty użytej w procesie fermentacji. Grzybek jest galaretowatą substancją o białej ewentualnie lekko-pomarańczowej barwie. W jego składzie znajduje się grupa drożdży i bakterii potrzebnych do fermentacji. Do wyrobu kombuchy najlepiej sprawdza się czarna lub zielona herbata.
© Wszystkie zamieszczone treści chronione są prawami autorskimi. Majątkowe prawa autorskie do materiałów umieszczonych na stronach Sklepu shaman.pl przysługują wyłącznie Sprzedawcy tj. Joannie Śniegockiej prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Shaman Joanna Śniegocka, z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Długiej 23. Kopiowanie, rozpowszechnianie, dokonywanie opracowań, modyfikowanie, publikowanie lub utrwalanie (w jakiejkolwiek formie) zamieszczonych treści bez uprzedniej pisemnej zgody Sprzedawcy, stanowi naruszenie jego praw autorskich majątkowych.