Koszyk:

Słowniczek

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Garcinia Cambogia

Garcinia Cambogia, inaczej Tamaryndowiec Malabarski, to jadalny owoc pochodzący z Indonezji, który hodowany jest także w Indiach oraz na Sri Lance i wschodzie Afryki. Rozmiarem przypomina dużą pomarańczę lub grejfruta, a w wielu azjatyckich krajach należy do podstawowych składników tradycyjnym dań, szczególnie curry. W literaturze naukowej określa się go dzisiaj często nazwą Garcinia gummi-gutta.

Wspomaga utratę masy ciała. Wspiera podtrzymywanie uczucia sytości, a tym samym kontrolę apetytu.  Jest pomocny w utrzymywaniu prawidłowej masy ciała.

  • Zawiera HCA (kwas hydroksycytrynowy) który ma wpływ na termogenezę (proces podnoszenia temperatury ciała), sprzyjający spalaniu tkanki tłuszczowej.
  • Ponadto HCA wspiera transport kwasów tłuszczowych do mitochondriów, co przyczynia się do powstawania związków ketonowych, hamujących apetyt.
  • Pomaga utrzymać normalny poziom cukru i tłuszczów (cholesterolu) we krwi.

 

Produkty zawierające ten składnik