Ekstrakt z zielonej kawy
Kawa zielona, inaczej surowa. Zawdzięcza swoją nazwę odmiennie wyglądającym ziarnom. Ponieważ są to ziarna, których obróbka zakończyła się przed procesem palenia. Dzięki temu nie zaszedł w nich jeszcze proces pirolizy (suchej destylacji), przez co ziarna kawy nie mają silnego aromatu i smaku. Nazywana jest zieloną, gdyż barwa ziaren jest dużo jaśniejsza niż ziaren kawy palonej, jednakże nie zawsze ziarna te mają kolor zielony.
© Wszystkie zamieszczone treści chronione są prawami autorskimi. Majątkowe prawa autorskie do materiałów umieszczonych na stronach Sklepu shaman.pl przysługują wyłącznie Sprzedawcy tj. Joannie Śniegockiej prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Shaman Joanna Śniegocka, z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Długiej 23. Kopiowanie, rozpowszechnianie, dokonywanie opracowań, modyfikowanie, publikowanie lub utrwalanie (w jakiejkolwiek formie) zamieszczonych treści bez uprzedniej pisemnej zgody Sprzedawcy, stanowi naruszenie jego praw autorskich majątkowych.