Koszyk:

Słowniczek

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Czerwony fermentowany ryż

Czerwony fermentowany ryż, Red Yeast Rice, zawiera Monakolinę K. która powstaje w trakcie jego fermentacji i jest odpowiedzialna za obniżanie poziomu złego  cholesterolu.

Czerwony fermentowany ryż:

  • Pomaga kontrolować poziom cholesterolu we krwi. Dzieje się tak za sprawą Monakoliny K. Hamuje ona aktywność enzymu regulującego ilość złego cholesterolu LDL syntetyzowanego w organizmie.
  • Jednocześnie przyczynia się do utrzymania i wzrostu zdrowego cholesterolu HDL. Nie bez znaczenia jest fakt, że warunkiem oprócz suplementacji jest zdrowa, zrównoważona dieta.
  • Czerwony fermentowany ryż jest pomocny dla osób o nieznacznej hipercholesterolemii, które nie nadają się jeszcze do leczenia przy użyciu konwencjonalnych leków - statyn, oraz dla osób uczulonych na statyny.
  • Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 mg monakoliny K dziennie z produktów z fermentowanego czerwonego ryżu.
Produkty zawierające ten składnik