Koszyk:
  • Marki
    Najlepsze marki zobacz wszystkie
  • Nowości
  • Bestsellery
  • Promocje
  • Zestawy
  • Outlet
  • Mój cel
  • Blog
  • Leksykon
  • SPRAWDŹ PROMOCJE: KREATYNY W NIŻSZYCH CENACH

    A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

    Czerwony fermentowany ryż

    Czerwony fermentowany ryż

    Czerwony fermentowany ryż, Red Yeast Rice, zawiera Monakolinę K. która powstaje w trakcie jego fermentacji i jest odpowiedzialna za obniżanie poziomu złego  cholesterolu.

    Czerwony fermentowany ryż:

    • Pomaga kontrolować poziom cholesterolu we krwi. Dzieje się tak za sprawą Monakoliny K. Hamuje ona aktywność enzymu regulującego ilość złego cholesterolu LDL syntetyzowanego w organizmie.
    • Jednocześnie przyczynia się do utrzymania i wzrostu zdrowego cholesterolu HDL. Nie bez znaczenia jest fakt, że warunkiem oprócz suplementacji jest zdrowa, zrównoważona dieta.
    • Czerwony fermentowany ryż jest pomocny dla osób o nieznacznej hipercholesterolemii, które nie nadają się jeszcze do leczenia przy użyciu konwencjonalnych leków - statyn, oraz dla osób uczulonych na statyny.
    • Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 mg monakoliny K dziennie z produktów z fermentowanego czerwonego ryżu.
    Produkty zawierające ten składnik