Czerwony fermentowany ryż
Czerwony fermentowany ryż, Red Yeast Rice, zawiera Monakolinę K. która powstaje w trakcie jego fermentacji i jest odpowiedzialna za obniżanie poziomu złego cholesterolu.
Czerwony fermentowany ryż:
- Pomaga kontrolować poziom cholesterolu we krwi. Dzieje się tak za sprawą Monakoliny K. Hamuje ona aktywność enzymu regulującego ilość złego cholesterolu LDL syntetyzowanego w organizmie.
- Jednocześnie przyczynia się do utrzymania i wzrostu zdrowego cholesterolu HDL. Nie bez znaczenia jest fakt, że warunkiem oprócz suplementacji jest zdrowa, zrównoważona dieta.
- Czerwony fermentowany ryż jest pomocny dla osób o nieznacznej hipercholesterolemii, które nie nadają się jeszcze do leczenia przy użyciu konwencjonalnych leków - statyn, oraz dla osób uczulonych na statyny.
- Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 mg monakoliny K dziennie z produktów z fermentowanego czerwonego ryżu.
© Wszystkie zamieszczone treści chronione są prawami autorskimi. Majątkowe prawa autorskie do materiałów umieszczonych na stronach Sklepu shaman.pl przysługują wyłącznie Sprzedawcy tj. Joannie Śniegockiej prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Shaman Joanna Śniegocka, z siedzibą w Ostrowie Wielkopolskim przy ul. Długiej 23. Kopiowanie, rozpowszechnianie, dokonywanie opracowań, modyfikowanie, publikowanie lub utrwalanie (w jakiejkolwiek formie) zamieszczonych treści bez uprzedniej pisemnej zgody Sprzedawcy, stanowi naruszenie jego praw autorskich majątkowych.