Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Witamina C (L-askorbinian wapnia) | 60 mg | 75% |
Hydrolizowany kolagen typu I i III | 4000 mg |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Hydrolizowany kolagen typu I i III, Witamina C (L-askorbinian wapnia), emulgator: celuloza mikrokrystaliczna, żel celulozowy; otoczka kapsułki: żelatyna; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
Zalecana porcja dzienna: 8 kapsułek. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 4 kapsułki 2 razy dziennie, co najmniej 30 minut przed posiłkiem. Unikaj przyjmowania innych suplementów białkowych w ciągu godziny od spożycia.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Kompleks zawierający kolagen wołowy typu I i III z dodatkiem wapnia, sodu oraz witaminy C. Wspiera układ kostno-stawowy.
W skład produktu wchodzą:
- Witamina C – to jedna z najpopularniejszych witamin. Ma właściwości przeciwutleniające, wzmacnia zęby i dziąsła, poprawia pracę układu odpornościowego oraz ułatwia gojenie się ran.
- Wapń – makrominerał wchodzący w skład kości, a także niektórych rodzajów ścian komórkowych. Bierze udział między innymi w krzepnięciu krwi, skurczu mięśni, wydzielaniu hormonów oraz przewodzeniu impulsów bioelektrycznych. Wapń jest niezbędny także do normalnego funkcjonowania enzymów trawiennych, prawidłowej neurotransmisji oraz odpowiedniego metabolizmu energetycznego.
- Sód – minerał niezbędny do utrzymania potencjału czynnościowego błon komórkowych. Wpływa na ciśnienie płynów ustrojowych, a także bierze udział w przewodzeniu impulsów nerwowych.
- Kolagen typu I i III – białko występujące naturalnie w organizmie człowieka. Ma bardzo wysoką odporność na rozciąganie – jest głównym składnikiem ścięgien, wpływa na elastyczność skóry, tworzy rogówkę oka. Ze względu na właściwości kolagenu stosuje się go w medycynie, przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym, a także spożywczym. Kolagen typu I tworzy ścięgna, skórę, tkankę podskórną i tkankę łączną kości. Kolagen typu II buduje włókna tkanki łącznej właściwej siateczkowej.
Zalecane spożycie - dwa razy dziennie po trzy tabletki na pusty żołądek na około 30 minut przed posiłkiem.
Ean: 753950002630 |
Forma: Kapsułki |
Specyfika Produktu: Bez GMO, Bez glutenu, Bez soi |
Mój cel: Sport, Stawy, Włosy, skóra, paznokcie |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |