Bio Babalscy
Powszechny dostęp do ekologicznych, pełnych wartości odżywczych i smaku produktów, np. mąki orkiszowej, zawdzięczamy lokalnym gospodarstwom wyróżnianym licznymi nagrodami i certyfikatami. Należy do nich wytwórnia Bio Babalscy ciesząca się uznaniem wśród osób, które chcą odżywiać się lepiej, podejmować świadome decyzje zakupowe i przyczyniać się do zachowania bogactwa i różnorodności środowiska naturalnego.
Bio Babalscy – pierwsze gospodarstwo ekologiczne w Polsce
Profesjonaliści w swojej dziedzinie. Tak można byłoby rozpocząć krótką opowieść o polskiej marce Bio Babalscy. Jej historia tworzona jest od 1986 roku, kiedy powstało gospodarstwo jako pierwsze w Polsce prowadzone przy zastosowaniu metod ekologicznych. Tuż przy nim wkrótce utworzono Wytwórnię Makaronu BIO, w której składniki pochodzące z ekologicznej uprawy zamieniane są w zdrowe i smaczne produkty zbożowe. Gospodarstwo skupione jest wokół tzw. dawnych gatunków zbóż. Należą do nich orkisz, płaskurka i samopsza kryjące w sobie prawdziwe bogactwo cennych właściwości i interesujących walorów smakowych. Przy ich pomocy z pozoru zwykłe posiłki można zamienić w apetyczne, sycące, zdrowe dania.
Makarony i inne zbożowe produkty od marki Bio Babalscy
Wśród produktów tworzonych przez wytwórnię Bio Babalscy popularnością cieszą się m.in. kasze, makarony i mąki. Kasza manna, gryczana, jaglana, jęczmienna czy owsiana stają się doskonałymi dodatkami do mięs i warzyw. Makarony orkiszowe, razowe i żytnie są z kolei idealnymi podstawami posiłków. Wystarczy dodać do nich dowolne składniki, które akurat są dostępne w naszej lodówce, i lunch do pracy gotowy. Z mąk gryczanych, pszennych czy bez glutenu powstawać mogą z kolei fantastyczne świąteczne i sezonowe wypieki. Zapraszamy do zapoznania się z całą ofertą ekologicznej, zdrowej żywności.
- 8,00 złBioBabalscy - Kasza Jęczmienna Pęczak BIO, 500 gBrak w magazynie