![]() | Używamy plików cookies do prawidłowego działania sklepu, personalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w sklepie. Zgodnie z dyrektywą dotyczącą prywatności w sieci, musimy zapytać o Twoją zgodę na zapisywanie plików cookies. Wyrażasz zgodę? Dowiedz się więcej. |


NOW Foods - EVE Multiwitaminy dla Kobiet, 90 kapsułek miękkich SUPLEMENT DIETY
Zawartość: 90 kapsułek
Zawartość: 90 kapsułek
Produkt zawiera | W dziennej porcji (1 kapsułka) | %RWS* |
---|---|---|
Olej z wiesiołka (Oenothera biennis) (nasiona) | 166.6 mg | |
Wapń (kompleks Aquamin z czerwonych alg morskich, węglan wapnia, L-askorbinian wapnia, D-pantotenian wapnia) | 140 mg | 17.5% |
Magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego, kompleks Aquamin z czerwonych alg morskich) | 100 mg | 26.67% |
Witamina C (L-askorbinian wapnia) | 66.6 mg | 83.25% |
Witamina E (D-alfa-tokoferol) | 33.5 mg | 279.17% |
Żurawina wielkoowocowa (Vaccinium macrocarpon) (owoc) | 33.3 mg | |
Kwas pantotenowy (witamina B5) (D-pantotenian wapnia) | 16.6 mg | 276.67% |
Ekstrakt ze skrzypu polnego (Equisetum arvense) (części nadziemne rośliny) (min. 8% dwutlenku krzemu) | 16.6 mg | |
Tiamina (wit B1) (chlorowodorkek tiaminy) | 8.3 mg | 754.55% |
Ryboflawina (witamina B2) | 8.3 mg | 592.86% |
Niacyna (witamina B3) (amid kwasu nikotynowego i heksanikotynian inozytolu) | 8.3 mg | 51.88% |
Witamina B-6 (chlorowodorek pirydoksyny i pirydoksalo-5-fosforan (P-5-P) | 8.3 mg | 592.86% |
Kwas alfa-liponowy | 8.3 mg | |
Cholina (dwuwinian choliny) | 8.3 mg | |
Ekstrakt z pestek winogron [Vitis Vinifera] | 8.3 mg | |
Ekstrakt z zielonej herbaty (Camellia sinensis) (liść) | 8.3 mg | |
Inozytol | 8.3 mg | |
Żelazo (diglicynian żelaza (II)) | 6 mg | 42.86% |
Cynk (diglicynian cynku) | 5 mg | 50% |
Koenzym Q10 (jako Ubichinoll) | 3.3 mg | |
Witamina A (beta-karoten) (Betatene) | 3000 µg | 375% |
Foliany (Kwas foliowy) | 800 µg | 400% |
Mangan (diglicynian manganu) | 0.6 mg | 30% |
Luteina (FloraGLO) (z kwiatów nagietka) | 500 µg | |
Likopen (LYC-O-MATO) (z ekstraktu z pomidora) | 500 µg | |
Miedź (diglicynian miedzi) | 0.3 mg | 30% |
Biotyna | 300 µg | 600% |
Jod (jodek potasu) | 225 µg | 150% |
Selen (L-selenometionina) | 200 µg | 363.64% |
Chrom (chelat chromu) | 120 µg | 300% |
Witamina B12 (metylokobalamina) | 120 µg | 4800% |
Witamina K (jako menachinon i fitomenadion) | 80 µg | 106.67% |
Molibden (diglicynian molibdenu) | 75 µg | 150% |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 25 µg | 500% |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Otoczka kapsułki (żelatyna, nośnik: glicerol; woda, emulgator: mączka chleba świętojańskiego), olej lniany, emulgator: lecytyny (sojowe) i nośnik: wosk pszczeli. Może zawierać: mleko, jaja, ryby, skorupiaki, gluten.
Zalecana porcja dzienna: 1 kapsułka. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Sposób spożycia: Przyjmuj 1 kapsułkę dziennie z jedzeniem.
Sposób przechowywania: Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Produkt nie powinien być spożywany przez osoby przyjmujące środki przeciwzakrzepowe zawierające antagonistów witaminy K (np. warfaryna i acenokumarol). Tylko dla dorosłych.
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badań z lekarzem lub farmaceutą. Produkt przeznaczony dla zdrowej populacji osób dorosłych do 75 roku życia. Zachowaj ostrożność, chcąc stosować ten produkt, jeśli jesteś w ciąży lub karmisz piersią. U kobiet w ciąży stosować po konsultacji z lekarzem.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone.
Kompleks witamin, minerałów i ekstraktów z owoców przeznaczony dla kobiet. Suplement zawiera między innymi witaminy A, C, D, E, K, witaminy z grupy B, wapń, magnez, cynk, selen, chrom, żurawinę, owoce acai oraz aloes.
W skład produktu wchodzą między innymi:
- Witamina D – witamina słońca występuje naturalnie w rybach, żółtkach jaj, a czasami jest dodawana również do margaryny czy płatków śniadaniowych. W organizmie człowieka przyczynia się do utrzymania prawidłowego poziomu wapnia we krwi oraz jego odpowiedniego wchłaniania, dlatego wspomaga zdrowie kości i zębów. Jest niezbędna do funkcjonowania mięśni, odgrywa znaczącą rolę w procesach związanych z podziałem komórkowym, a także wpływa na pracę układu odpornościowego.
- Witamina K – w ciele człowieka witamina K wpływa między innymi na prawidłowe krzepnięcie krwi, a razem z witaminą D wspiera zdrowie kości. Naturalnie witamina ta występuje między innymi w zielonych warzywach takich jak brokuły, szpinak, ogórki, sałata, kapusta, sfermentowanej soi, jajkach, ziemniakach, rzepie oraz selerze.
- Witamina B1 – tiamina należy do witamin rozpuszczalnych w wodzie. Jest niezbędna do prawidłowej pracy ludzkiego organizmu – przyczynia się do funkcjonowania serca i układu nerwowego. Wpływa na odpowiedni metabolizm energetyczny oraz właściwe funkcje psychologiczne. Działa synergistycznie z tyroksyną i insuliną.
- Kwas foliowy – kwas foliowy to popularna nazwa używana na określenie witaminy B9. Witamina B9 jest bardzo ważna dla rozwoju płodu. Dodatkowo kwas foliowy wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego, pobudza tworzenie się nowych krwinek czerwonych i chroni organizm przed niektórymi nowotworami.
- Wapń – makrominerał wchodzący w skład kości, a także niektórych rodzajów ścian komórkowych. U człowieka stanowi 1,4 do 1,66% masy całego ciała. Jest niezbędny do normalnego funkcjonowania enzymów trawiennych, prawidłowej neurotransmisji oraz odpowiedniego metabolizmu energetycznego. Minerał ten odgrywa bardzo ważną rolę w procesie podziału i specjalizacji komórek.
- Cynk – to jeden z 24 mikroelementów. Minerał ten zaangażowany jest między innymi we wspomaganie pracy układu odpornościowego.
- Potas – znajduje się niemal w całym ciele człowieka. Jest niezbędny do przekazywania impulsów elektrycznych z komórki do komórki – potencjał czynnościowy oraz odpowiada za utrzymanie prawidłowego napięcia elektrycznego na błonach komórkowych – potencjał spoczynkowy. Ponadto pomaga utrzymać napięcie mięśni i prawidłowe ciśnienie krwi, a także bierze udział w syntezie aminokwasów.
- Aloes – od ponad 5 tysięcy lat stosuje się go zewnętrznie i wewnętrznie – jako środek o właściwościach lekko oczyszczających, substancję zawierającą ponad 200 witamin i minerałów, a także przeciwutleniacze oraz działającą pomocnie na trawienie. Aloes wykorzystywano między innymi w medycynie ajurwedyjskiej czy w południowoafrykańskiej.
Kapsułki należy przyjmować podczas posiłku.
Forma: Kapsułki miękkie |
Specyfika Produktu: Bez glutenu, Bez jajek, Bez nabiału |
Mój cel: Anti-aging, Samopoczucie, Włosy, skóra, paznokcie |